Wat is er minstens zo leuk als dwalen tussen de boeken? Werken tussen de boeken! Gisteren mocht ik een gesprek begeleiden tussen twee mama-bloggers, Lobke Gielkens en Sofie Vanherpe. Lobke heeft een boek geschreven vol met ’heerlijk echte kinderdingen, voor elke week van het jaar’.

img_5312Uittips, DIY ideetjes en thuis-doe-dingen. Leut voor de kinders én de ouders. Niet van het genre ’drop je kinderen in de binnenspeeltuin en ga je zelf stierlijk zitten vervelen met een porto en de Dag Allemaal’. Sorry, beetje vooringenomen misschien, maar ik gruwel van binnenspeeltuinen, ik drink niet graag porto en de Dag Allemaal lees ik al bij de kapper. Niks van dat dus, Lobke geeft leuke en betaalbare alternatieven. De bloemenpluktuin waar je voor een klein prijsje naar hartelust veldbloemen mag plukken, wil ik volgend voorjaar echt es bezoeken. Veldbloemen plukken zoals Tiny dat vroeger deed in haar boeken, heerlijk toch! Ik leg mijn witte sokjes en bloemetjesondergoed alvast klaar*. Nee serieus, lijkt me echt heel fijn om te doen. img_5315Of haaientanden rapen in Zeeland, en er dan nadien een stoer halssnoer mee maken. Ik ben geen knutselmama, maar daar loop ik toch warm voor. Ik heb met de kinderen afgesproken dat we vanaf nu elke week iets uit het boek proberen. Ze willen beginnen met de ijsjes piñata, Lobke help!

Het plezier van een snottebel

Het boek van Sofie is dan weer ideaal voor ouders die al wel es zo’n ’boekenbeurscrisismomentje’ beleven**. Of andere grote of kleine crisismomentjes. Don’t we all. Met heel veel humor, inlevingsvermogen en zelfrelativering beschrijft ze de ups en downs van het mama-zijn. Echt smakelijk gelachen bijvoorbeeld met haar lijstje ’dingen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen… tot je kinderen hebt’. Zo herkenbaar! Ja, ik stop soms ook vlugvlug een stuk chocolade of een paar M&M’s in mijn mond. Stiekem, zodat de kinderen het niet zien, zo net voor het eten. En ja, ik vind snottebellen uit neuzen peuteren soms verontrustend plezierig. De neuzen van mijn eigen kinderen wel te verstaan.

img_5314img_5313
Leuke en grappige boeken van pittige vrouwen wiens kinderdroom het was om… boeken te schrijven! Vrouwen die naar hun dromen luisteren, en er woorden aan geven, vind ik helemaal geweldig.
En de dames bloggen dus ook. De blog van Lobke heet leukewereld.be. Ga maar es kijken, het ìs effectief een leuke wereld daar op die blog. Ze houdt het met opzet leuk, vertelde ze me, er wordt al genoeg gezaagd en geklaagd op de wereld. De blog van Sofie is mamabaas.be, een warme online community voor ouders en mensen met een kinderwens.

Check it out!

En nu die piñata dus, ok, wat hebben we nodig? Een grote ballon, krantenpapier, behanglijm,…

 

*Voor wie de Tiny verwijzing niet snapt: nog es goed naar die mooie, frisse prentjes kijken. 🙂

**Voor wie de verwijzing naar het boekenbeurscrisismomentje niet snapt: zie volgende blog.

 

Happy Kids, heerlijk echte kinderdingen voor elke week van het jaar.
Lobke Gielkens, uit bij Van Halewyck.
www.leukewereld.be

Mama heeft alles onder controle. Bijna, maar nooit helemaal, niet echt.
Sofie Vanherpe, uit bij Lannoo.
www.mamabaas.be

Share on Facebook

One thought on “Bloemen plukken en tanden rapen (Boekenbeurs bis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *